25 december 2010

Jul

I år var det dags att fira julen på Öland hos Peters föräldrar igen. Det var nästan att vi inte kom i väg pga det dåliga vädret. Vårt första tåg (vi skulle ju med anslutningståg också) var ungefär 1 timme försenad när vi sket i det och ringde Johannes från Peters klass. Han skulle ändå till Färjestaden (sa han dagen innan!) och erbjöd sig att ta med oss. Himla skönt faktiskt. Inte säkert att vi skulle ha kunnat åka vidare från Alvesta annars. Johannes till och med körde oss enda till Borgholm, fast det var en omväg för oss. Himla snäll kille! =) Skönt att slippa oroa sig för tåg och packning också.
I Borgholm hämtade sedan Lasse o Nilla upp oss för att åka hem.
I går var det julafton och vi var insnöade. ;) 23m/s och snö var ingen bra kombination och i stället för att åka till mormor Gertrud för julmat och klappar blev det till att stanna "hemma". Det blev en riktig mysjul. =) Nilla o jag var ute på en sväng och pulsade i snön. Rätt så roligt faktiskt, det har man inte gjort på några år nu. ;) Julmiddag med en massa mumms och sedan julklappsöppning. =D

I dag har vi öppnad lite klappar igen. Lasse jobbade i dag och på hemvägen hämtade han ut ett par paket som kommit med posten. Annars så har vi varit ute en stund i dag igen. Peter o jag skottade bla en del.
Det blåser inte lika mycket i dag, men tillräckligt. En skottad väg är nästan översnöad igen efter bara en halvtimme. Lasse hade tagit lite bilder från sitt jobb och där är det så mycket snö att man inte kan se ut från fönsterna. Där är de verkligen insnöade.
Enda planen för i mon är väl att försöka komma i väg till mormor Gertrud.

Inga kommentarer: