19 september 2010

Val

Då har man varit och gjort sin plikt. ;)
I europaparlamentsvalet blev vi rätt upprörda över hur bla Stadshuset fifflade med valsedlarna. Peter var ju distributör då och märket andra gången han kom dit att någon hade lagt valsedlarna för de små partierna på ett enskilt bord precis innan för dörrarna. Man kunde alltså inte se dem om men inte letade efter det.
I det här valet var det bättre, men långt i från bra. Valsedlarna var uppdelade på två bord som stod på var sida av gången. När Peter skulle lämna sedlarna i morse så la han en hög på ena bordet och en hög på det andra. De stora partierna hade sedlar på båda borden så det verkade ju ok att göra så.

Nu när vi var och röstade så hade någon lagt alla valsedlar på bara ett av borden. Peter frågade gubben som står och delar ut kuvert hur det kommer sig. Han påstår att det är så reglerna är, de får bara finnas på ett bord. Lustigt bara varför det inte skulle gälla bla mp, s, m och alla andra stora partier.
När vi kom hem ringde Peter först till valmyndigheten och sedan till kommunsekreteraren och jo då, det var helt fel. Personen han pratade med skulle personligen gå ner och flytta tillbaka sedlarna och prata med gubben (som delade ut kuvert).
Måste säga att lika besviken som jag är på vem som nu var så idiotisk, lika stolt känner jag mig över Peter som vågade ta tag i det. Det är min man det! =D

2 kommentarer:

Nilla sa...

Ja det är ordnig å reda med honom... *stolt mor* ;D

Anonym sa...

Här finns en stolt svärmor också om det räknas? ;)